Maailman Läskisoosijärjestön läskisoosistandardi

Maailman Läskisoosijärjestön standardin mukainen aito perinteinen läskisoosi sisältää:

-          tuoretta siankylkeä jossa lihaa on korkeintaan kolmasosa
-          puolikarkeita vehnäjauhoja
-          sipulia
-          vettä
-          suolaa
-          maustepippuria 

Vehnäjauhojen sijasta voidaan käyttää myös ruisjauhoja.
Maustepippurin sijasta voidaan käyttää myös valkopippuria.

Mikäli riittävän rasvaista sianlihaa ei ole saatavissa, joudutaan käyttämään lisäksi voita. Tällöin ei kyseessä ole aito läskisoosi, vaan läskisoosikorvike.

Mikäli tarkoituksellisesti käytetään erittäin vähärasvaista tai jopa rasvatonta sianlihaa, ja sen valmistukseen käytetään margariinia tai ruokaöljyä, on kyseessä läskisoosivastike eli sianlihakastike. 

Tarkastettu ja hyväksytty Espoossa 1. päivä toukokuuta 2014 

Antero Hoikkala, Pääsihteeri
Pietu Hoikkala, Läskisoosikomissaari

2 kommenttia:

  1. Joo, oikeassa olette. Sianlihastike ei ole LÄSKISOOSIA mutta tätä nirppanokkakukkahattuviherpiipittäjät eivät tunnusta, koska ovat vääräuskoisia bessereitä.Kunnon LÄSKISOOSISSA on läskiä enemmän kuin lihaa. Läskiviipaleet pitää ola myös sopivan paksuisia (+/- 1.2 cm) eikä muutaman millin ohuita amerikanpekoni viipaleita. NAM, NAM.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että löydät sopivaa lihaa jostakin. Se lieneekin suurin ongelma nykyaikana. Juuri sopivan lihan saannin vaikeudesta johtuu että monet ravintolakokit eivät tee läskisoosia, koska ammattilainen ei halua tehdä korviketta.

      Poista