Aidon perinteisen läskisoosin valmistusohje


3-4 hengelle 

Ainekset kastikkeeseen:
½ kg tuoretta siankylkeä jossa lihaa on korkeintaan kolmasosa
2-3 ruokalusikallista puolikarkeita vehnäjauhoja
1 kpl nyrkinkokoinen sipuli silputtuna
kiehuvaa vettä
suolaa
maustepippuria 

muut ainekset:
kuoriperunat
etikkapunajuuriviipaleet tai –kuutiot (ei välttämätön)
suolakurkut (ei välttämätön)
ruisleipä 

Liha leikataan ohuiksi n. 4*3 cm kokoisiksi viipaleiksi ja ruskistetaan kevyesti pannulla. Suolataan kevyesti.
Ruskistetut lihat siirretään teräskasariin tai –kattilaan.
Ruskistetaan vehnäjauhot pannuun jääneessä rasvassa ja lisätään silputtu sipuli. Varottava polttamasta!
Kun paistos on kauniin väristä, lisätään kiehuva vesi koko ajan hämmentäen. Kastikkeeseen ei saa jäädä kokkareita! Valmis kastike kaadetaan kasariin lihojen päälle. Suolataan sopivaksi ja lisätään maustepippuri.
Annetaan kiehua pienellä lämmöllä vähintään 60 minuuttia välillä hämmentäen. Tarkistetaan suolaisuus ja pippurisuus ja lisätään tarvittaessa.
Tarjoillaan halkaistujen kuoriperunoiden päälle annosteltuna. 

Ruokajuomaksi suositellaan:
jäähdytettyä kirkasta viinaa ruokaryypy(i)ksi
lager olutta (Reinheitsgebot-määräykset täyttävää)
 

Tarkastettu ja hyväksytty Espoossa 5. päivä toukokuuta 2014 

Antero Hoikkala, Pääsihteeri
Pietu Hoikkala, Läskisoosikomissaari


Reinheitsgebot: http://laskisoosijarjesto.blogspot.fi/p/reinheitsgebot.html

2 kommenttia: